Samperi soikoon, mä oon tullu tänne lukemaan matkailua enkä mitään Ranskan maantietoa tai kirkkohistoriaa! Anteeksi, pitää kai laittaa pieni varoitus vielä tässä vaiheessa:

Hyvä lukija, 

Tämä blogikirjoitus sisältää voimakasta kielenkäyttöä ja Ranska-vastaisia aatteita, mikäli olet herkkänahkainen näitä asioita kohtaan, pyydän tässä vaiheessa joko siirtymään pois tältä sivulta tai painamaan ruudun oikeassa yläkulmassa olevaa x-namiskaa. Mikäli varoituksista huolimatta otat riskin ja päätät lukea tämän erittäin angstisen blogini, se on omalla vastuullasi. Muista, sinua on varoitettu!

                -----------------------------------------------------------------------------------------------

No niin! Tänään oli koe aiheesta Analyse spatiale app. tourisme, en tiedä mikä se on suomeksi enkä edes enkuksi. Voin vain kertoa että se on sellaista todella patrioottista paskaa, jossa Ranska on maailman napa ja jokainen kivi ja kuoppa on tärkeä. Kyllä! Luulin olevani hyvin valmistautunut ja lukenut kyseiseen kokeeseen, jonka aihepiireinä piti olla erilaiset ilmastoalueet ja Ranskan maantieteellisten alueiden typografia. Minulla oli muistiinpanot ja asian piti olla suht tiedossa jo YLÄASTEEN MAANTIEDON tunneilta, mutta mutta... Kun suullinen koe alkoi, läväytti opettaja kuulkaas Ranskan maantietellisen kartan nenäni eteen ja sitten se alkoikin:

"Mikä joki tämä on?" En tiedä, suurin on ainakin Loire (1012 km), sitten Seine ja kolmas on Rhône, mutta tuota en tiedä..

"Mikä kaupunki on tämän kaupungin vieressä?" Hmm.. Ei paljoa kiinnosta-ville? (Ville on siis kaupunki ranskaksi...)

"Mikä provinssi tämä on?" Varmaan joku yhtä tärkeä ku Johanna Tukiaisen häät..

"Mikä joki laskee Saksan puolelle täällä?" Öö.. Se varmaan on mun kannaltani tosi tärkeä tietää, mutta en tiedä.

"Mikä on Etelä-Ranskan yleisin kasvilajike?" No en tiedä, olisko vaikka nurmikko tai timotei?

"Onko teille opetettu Ranskan maantietoa Suomessa?" Joo kuule se on meillä se prioriteetti että kaikki tuntee ainaki Ranskan ku omat taskunsa, kato ku ei oo mitään muuta tärkeämpää aihetta, varsinkaan ku opiskelee matkailua ammattikorkeassa........

Näin ettäs tiedätte tuli tosi hienosti vedettyä tuo koe läpi, niin helvetin tärkeitä asioita ja mä en oo tajunnu lukea tollasia kun keskityin enemmänkin noihin ilmastotyyppeihin ja maantieteellisiin ilmiöihin, kuten eroosio ja kuumat lähteet!! Ihan tosi, mä oon suomalainen vaihto-oppilas, enkä mikään saakelin geologi tai mikä lie maantieteilijä! Jos olis kartat kiinnostanu, ni kai mä olisin jossain muualla koulussa? Mutta hei, yksi asia meinas unhotua! Arvatkaas mitä opettaja oli Mirkulta kyselly! No perhana, Espanjasta totta kai ja tietysti! Se kun on naapurimaa ja melkein samanlainenki. Kappas keppanaa, kyllä Suomessakin noita jokia olis ollu ja järviä kanssa... Reilu meininki. 

Taidan ihan suosiolla maksaa opintotuet Kelalle takas, en mä tällä menolla mitään vaadittavia opintopisteitä saa. Ja sithän voisin lopettaa koulunkäynnin täällä vallan ja keskittyä tohon käytännön oppimiseen matkustelun muodossa!