Johtuen ranskan erittäin kauniista, mutta petollisesta ääntämisestä (varsinkin kurkku-rrrrr) on minulla nyt kipeä kurkku.. Kaikki luulevat, että olen vilustunut, mutta miten suomalainen voisi vilustua kymmenen asteen lämpötilassa (ottaen siis huomioon Suomen tämänhetkiset sääolosuhteet, niin enköhän osaa pukeutua lämpimästi....)?

Kävin tänään koululla ja minulle kustomoitiin oma lukujärjestys. Sanoivat, että puhun ja ymmärrän hyvin ranskaa, mutta ei siltä tunnu.... Ja tämä upea kurkkuäänteeni on kuulemma erittäin onnistunut! Jotain hyötyä kipeästä kurkusta siis löytyy, ainakin Ranskassa. Lukujärjestys näyttää erittäin pelottavalta; saksaa, ranskaa, markkinointia, matkailuanalyysiä ymym. Ja kaksi kahdeksan aamua, oh lala! Onneksi tässä viiden kuukauden aikana on kaksi viikon lomaa, eikä perjantaisin ole koulua. Ja sehän tarkoittaa pitkiä viikonloppuja ja junamatkustelua ympäri ämpäri!

Eilen kävimme tuutorin kanssa keskikaupungilla; hyppäsimme ratikkaan ja tutustuimme siihen tärkeimpään kohteeseen koko kaupungissa: OSTOSKATU! Uskon, että pystyn auttamaan ranskalaisia säilyttämään hyvän taloudentilan omalta osaltani, sillä monet kenkä- ja vaatekaupat näyttivät lupaavilta. Uusi liittymä täytyy ainakin ostaa, prepayée- liittymässä saa myös puhelimen omaksi, kätevää!

Vaikka meidän pitikin mennä käymään myös supermarketissa, unohtui se asia kokonaan ja ostokset jäivät tekemättä, eikä kaupan sijainnista ollut hajuakaan tuutorin lähdettyä... Mutta suuren kahvinhimoni takia meidän oli pakko löytää jostain joku myymälä ... Ja se löytyi asuntolaa vastapäätä. Tosin kun astuimme sisään tajusimme, että kyseessä oli muslimeille tarkoitettu ihan oma kauppa, jossa oli esim. halal-lihaa, rukousmattoja ym. ja siellä soi jonkinsortin rukoushymni taustalla ostosmusiikkina... Onneksi myös kahvia löytyi ja niin suuri puutostila saatiin korjattua :D Illalla kävimme hakemassa kunnon pannupitsat naapuripitseriasta ja herkuttelimme!

Maanantaina alkaa sitten koulu, mutta sitä ennen on kolme pitkää vapaapäivää...

Ps. Täällä asuntolassa sulakkeet paukahtelevat pois päältä jatkuvasti, johtuen niin rankasta kuormituksesta, siihen saattaa mennä hermot jossain vaiheessa.....

Pps. Ranskalaiset ja espanjalaiset pitävät kenkiä jalassa sisälläkin, ja minua pidetään outona kun puen villasukat jalkaan kotiin tultuani... Pah!