Höääh! Näiden viiden päivän aikana aivoni ovat selvästi ylirasittuneet, samoin kuin kurkkunikin ja myös silmäni! Olen aivan rikki ja kipeä (fyysisesti!!!), sillä aivoni käyvät myös öisin ylikierroksilla, lisäksi suurin piirtein pyörin omassa hiessäni, koska asunnon lämpötilat vaihtelevat erittäin paljon.... Kävimme eilen ostamassa uudet prepaid-liittymät ja mukaan tarttui myös macaroneja sekä suklaacroissanteja :) Juholle olen löytänyt jo pari tölkkeröä, tänään kyllä käyn hakemassa lisää ja ostan myös kunnon pönikän viiniä (hinta vain 11 euroa!) ja paikallislehden.

Mirkku taitaa olla hieman hankala tapaus ainakin syömisen suhteen: liha ei kuulemma kelpaa, mutta jauhelihapihvejä, maksapateeta ja salamia voi syödä.. Millainen ihminen ei syö kunnon pihviä, mutta jotain ihme maksatököttejä ja homeisia salamipatukoita kyllä?! Taidan tästä lähtien ostaa ihan omat ruokani, koska minä haluan leipää, kinkkua, tomaattia, kurkkua ja salaattia! Mirkku kun ei edes ymmärtänyt, että Suomessa syödään yleensä aterialla salaattia ja juodaan maitoa..

Ihmiset ovat olleet mukavia ja erittäin kohteliaita, ilmeisesti kaikki tajuavat että olen ulkkis joka kuitenkin kaikkensa yrittää ja koittaa parhaansa mukaan puhua heidän kieltään.

Olen tässä suunnitellut jo mihin kaikkiin kaupunkeihin haluan tutustua, kohteina ovat ainakin Clermont Ferrand (koska siellä on Lush), Lyon (siellä on Starbucks ja kaikkea muuta kivaa), Nizza (rannat), Alpit (ihan vaan maisemien ja vuorten takia), ja tietysti Pariisi ( Disneyland, Eiffel, sekä Louvre ja muut perusnähtävyydet). Ja koska minulla on TGV:n 12.25 alennuskortti, pääsen joka paikkaan suht edullisesti :)

Niin ja mitä tuohon hintatasoon tulee niin ainakin viinit ovat halpoja! Valkoviinipullon lähtöhinta on 2 euroa, pönikän noin 9 euroa ja shampanjaa saa 20 eurolla! Unohdetaan siis vesi ja keskitytään elämään autenttista ranskiselämää! Ai niin, brien hinta oli 2 euroa, joten sillä aion herkutella illalla myös :)

Ja jos postia haluaa lähettää on osoite seuraava:

30BD Augustin Thierry

42000 Saint Étienne

France