Viikonloppu on alkamaisillaan, tekisi mieli oikein nollata pää, mutta aion korkata shampanjan vasta huomenna! Täkäläinen koululaitos on varsin mielenkiintoinen tuttavuus: olen tällä viikolla kuunnellut luentoja muun muassa niistä pirun roomalaisten rakentamista kaarista, tulivuorista joita on todella paljon täällä ranskanmaalla (noh, ehkei kuitenkaan täällä, vaan noissa vanhoissa siirtomaissa...), erinomaisista matkailuteistä (minäkin teen jostain suomalaisesta matkailutiestä esitelmän) ja esimerkiksi ranskan tunnilla vain pelattiin ristinollaa..... Taidanpa siis olla paikallisessa lukiossa! Ja mitä noihin matkailuteihin tulee, ei niitä meillä Suomessa ainakaan tällä tavalla hehkuteta; kyltti tienposkessa kertoo että nyt ajellaan Taikayön tiellä ja sillä selvä, mutta täällä opettaja oli kerännyt oikein kunnolla esitteitä ja niitä käsiteltiin sitten kolme tuntia.. Ja kun kerta asia on niiiiin tärkeä, tekee jokainen jostain matkailutiestä esitelmän!

Luokkakaverini ovat mukavia, mutta aina kun minä koitan sönkätä upeaa ranskaani, kääntyy kaikkien päät ja sitten korvat höröllä kuunnellaan mitä suustani mahtaa ulos putkahtaa! Opettajat kyselevät pysynkö mukana ja ymmäränkö, minä vain nyökkäilen, vaikka todellisuudessa tekisi mieli huutaa, että hankkikaa ne pirun tietokoneet (tai laittakaa edes piuha seinään asti) ja videotykit luokkiin ja opetelkaa tekemään PowerPoint-slideja!!!! Suomessa edes lukiossa ei toimita sanelutaktiikalla, vaan mitä vähemmän muistiinpanoissa on lauseita tai edes sanoja, sitä parempi, prkl!

Mirkku lähtee huomenna kaverinsa kanssa Edinburghiin viikonlopuksi, joten minä saan viettää aivan loistavaa laatuaikaa itseni kanssa! Aion tehdä kunnon tutustumiskäynnin isoon Casino-markettiin, mässätä oikein kunnolla ja käydä shoppailemassa. Uudet kengät ovat ainakin tarpeelliset, täällä kun ei enää taida noita talvisaapikkaita tarvita... Mirkku ja minä olemme nyt parina päivänä tehneet salaattia, sinnekin Mirkku kaataa aimo lorauksen, mitäs muutakaan kuin oliiviöljyä! Ja mitä olen koulussa hieman katsellut, olen melko varma että osa oliiviöljystä koittaa päästä Mirun kehosta ulos ihohuokosten kautta, yäkh!

Tänään kävimme kävelyllä katsastamassa rautatieaseman sijainnin, Mirkku oli piirtänyt hienon ja erittäin yksinkertaistetun kartan, jolla piti päästä perille asti. Ensin kaikki toimikin hyvin, mutta koska Mirkun piti noudattaa kartan ohjeita, kiersimme mukavan lenkuran ennen perille pääsyä, vaikka jos olisimme tehneet niinkuin minä sanoin (eli "hei seurataan tuota tienviittaa") olisimme olleet perillä aiemmin ja reitti olisi ollut paljon suorempi. Mutta kun kartassa oli toisin, niin emme voineet seurata tienviittaa vaan piti kävellä pari pimeää kujaa, alittaa pimeä tunneli ja kiertää yksinäinen tehdasalue.... Mutta selvisimme hengissä, ja huomenna alkaa henkilökohtaisen hermolomani :) Ahh!