Tosiaan, kolme viikkoa vierähtänyt, eikä vielä tunnu tapahtuneen minkäänlaista ranskalaistumista, perhana! Eilen meillä oli koulussa pistokokeet aiheesta Techniques Turistiques ja siis mönkäänhän se taisi mennä.. Tai ellei opettaja anna säälipisteitä hyvästä yrityksestä ja surkeasta lauseiden muodostuksesta... Noh, ehkä se on välillä tällaisen suorittajankin hyvä pudota polvilleen ja tiedostaa, miltä tuntuu olla täysin pihalla tilanteesta. Sen sain kokea myös tänäänkin kun kirjoitin Alsace-esitelmääni; kolmessa tunnissa Wordin kirjoitusikkunaan oli ilmaantunut 50 sanaa, hyvä minä!

Lohdutukseksi lähdimme Mirkun kanssa vähän shoppailemaan, ostin takin kympillä ja laukun kahdeksalla eurolla, kyllä kuulkaas paha mieli lähti heti pois kun avasi kukkaron nyörit ja antoi pankkikortin kaupan tädille! Tein myös jännän huomion Mirkun ostoksista; tytön tyyli on yhtäkkiä muuttunut.. Samantyylisiä kaulus -ja ruutupaitoja kuin minulla, löytyi kolme kappaletta ja kun minä ostin takin, niin hänkin osti.. :D Ja sitten ehdotin yhtä turkoosia kaulahuivia sen uuden takin seuraksi, niin sen hän sitten osti!

Ja eilen meni hermot tähän Ranskan koulujärjestelmään, ainakin näin vaihto-oppilaan näkövinkkelistä! Ensin käydään ykkösten kanssa samoilla kursseilla pari hassua viikkoa, sitten siirrytään kolmeksi viikoksi kakkosten ryhmään, ja taas sen jälkeen lyödään päät yhteen ykkösten kanssa! Mitä järkeä ja miksi? Ja vielä ennen kaikkea, miksi ihmeessä nämä ihmiset lukevat samoja kursseja sekä ykkösellä että kakkosella, onko ne tuulimyllyt ja kirkot oikeasti niin hemputin tärkeitä, ettei niitä saisi vaikkapa vuodessa läpi vaan siihen täytyy uhrata kaksi? Meillä kun yksi jakso kestää sen kuusi viikkoa ja sen jälkeen sen asian voi unohtaa ja paahtaa toiseen yhtä tärkeään asiaan, eikä ketään haittaa! Tällä Ranskan taktiikalla menee vain pää sekaisin ja opettajat saavat varmasti stressata meidän kahden tenttimateriaalin kanssa, sitähän siis löytyy yhtä paljon kuin niitä myllyjä ja kirkkojakin...

Sain tänään muuten taas paketin, se oli painavampi kuin viimeksi ja jarrusukat, murokuppi, salmiakki ja purkka tulivat tarpeeseen. Kahvista puhumattakaan (edellisestä paketista on jo puolet mennyt)!

Ps. Siivosin viikonloppuna ja sitä pölyähän tuli varmaan kilon verran! Mukava että meille (tai siis minulle, joka siivosin yksin) oltiin ajateltu jättää virikkeeksi villakoiria ja kunnon kerros pölyä! Ja Mirkku kehtasi todeta koko kämpän lakaisuoperaation jälkeen tyynesti sohvalta, että meillä on moppikin! Kiitos tiedosta, jätin moppauksen väliin :D