Koulussa oli aika jännää. Ja varmaan ihan sen takia, että kaikki opetus oli ja tulee olemaan, tattadaa, ranskaksi.. Mutta olen elossa, ja huomenna aion mennä uudestaan kuluttamaan penkkiä ja miettimään, miksi ranskalaiset opiskelevat Ranskan maantietoa niiin pirun perusteellisesti (matkailun näkökulmasta)... Olisi hauska jos meillä Samkissakin olisi kurssi, "Suomen matkailun geografia" tai vastaava ja joka tunnilla esitelmöitäisiin eri paikkakunnan maantieteellisestä sijainnista, nähtävyyksistä ja historiasta ja kaikkeista turhimmat nippelitiedot tulisi muistaa... Kokonaisuushan ei ole niin tärkeä asia! Tänään paikkakunta josta esitelmöitiin oli joku pikkuinen satamakaupunki etelässä, erittäin suosittu lapsiperheiden ja veneilijöiden keskuudessa, siellä voi kävellä ja juosta ja sitten se on ollut myös ensimmäinen kulkureitti laivalla Kreikasta Ranskaan (niin olin ymmärtävinäni), siinä on meri aivan vieressä ja autoille löytyy parkkipaikka (ihanko totta?!).... Että näin, ja siis koko oppitunti oli mallia opettaja sanelee, oppilaat kirjoittavat sitten perässä. Powerpointit olisivatkin olleet liian helposti ymmärrettäviä. näin vaihto-oppilaan näkövinkkelistä.

Saksan tunti oli haasteellinen, mutta hauska. Sillä kurssilla tuskin päästään kovinkaan pitkälle, kun opettaja tarttuu jokaisen sanan ääntämiseen ja kiusaa oppilaita viimeiseen asti kun lausunta on pielessä. Eniten hankaluutta tuottaa se että ensin sanotaan jotakin saksaksi, sitten se käännetään ranskaksi ja sitten minä vielä koitan kääntää sen saman hötäkän suomeksi.. Mutta kun aivot ovat niin jumissa ja täynnä ranskanpullamossoa, ei yhtäkään saksankielen sanaa meinannut tulla suusta ulos! Mutta kyllä ainakin ääntämiseni varmasti on ihan ok... :D Saksan tunnilla oli mukavaa ja siellä oli kivoja ihmisiä, onneksi täällä on jotain tekemistäkin eikä pelkkää luppoaikaa, ja ihmiset haluavat/ uskaltavat puhua minulle. Monet tytöt sanoivat tänään, että englanti on  heille erittäin vaikeaa, ja kun selvisi että itse olen lukenut sitä noin 15 vuotta ja puhun sujuvasti, olin huomaavinani pienen kateuden ja ihailun äänessä :) siinäpähän oppisivat, jos minuun tutustuisivat! :D

Huomenna tunniksi kouluun ja sitten kaupungille ostamaan postikortteja Suomeen ja vähän koulutarvikkeita korvaamaan Suomeen jääneitä :)